FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Nová zelená úsporám podpoří i vaši domácnost


Ceny elektřiny neklesají a nejlevnější elektřina je ta, která se nevyrobí. Bez plynu a elektřiny to zatím ale nepůjde, proto je nejlepším řešením snižování jejich spotřeby.

„Je to příjemný pocit, mít svoji čistou energii. Platby za elektřinu jsou zhruba na půlce...“

„Největším přínosem je komfort bydlení. Úspora energií proti starému baráku je zhruba dvoutřetinová.“

„Spotřeba je velmi nízká, je to luxusní úspora. Vytápíme bytový dům za stejné peníze jako běžný rodinný dům. Hodnota nemovitosti tím stoupla oproti stavbě v klasické kategorii.“

„S programem Nová zelená úsporám jsem spokojený a šel bych do toho určitě znovu. Mám pasivní stavbu, fotovoltaiku, zelenou střechu...“

 

Statisíce domácností už zjistily, že realizace úsporných opatření s dotací z Nové zelené úsporám se dlouhodobě vyplatí. Dotace pomůže nejen snížit spotřebu energií, ale podpoří i pořízení technologií na výrobu vlastní elektřiny a na lepší hospodaření s vodou. I vaše domácnost může zlepšit své bydlení a výrazně snížit vysoké účty za energie. Program nabízí dotaci ve výši až 50 % vynaložených nákladů a v případě celkové renovace poskytne peníze předem. Zajímavou nabídku v oblasti rodinných domů má pro běžné žadatele, pro rodiny s dětmi i pro domácnosti s nižšími příjmy.

Atraktivní nabídka čeká i na majitele bytových domů. Společenstva vlastníků a bytová družstva mohou čerpat dotaci zálohově včetně zvýhodnění pro nízkopříjmové domácnosti. Obce mohou získat až 70 % výdajů vynaložených na zkvalitnění nájemního bydlení pro své občany. S čím může Nová zelená úsporám pomoct?

 

Chci udržet teplo v domě

Máte doma netěsnící okna a dveře, profukující střechu, studené zdi? Základním prostředkem k úsporám je udržet vyrobené teplo v domě. I dílčí opatření pomůže, ale nejefektivnější je komplexní zateplení, díky kterému doma udržíte příjemnou teplotu v mrazivých dnech i v letních vedrech, a navíc ušetříte za topení či klimatizaci.

 

Chci vlastní elektřinu

Líbilo by se vám snížit odběr drahé elektřiny? Vlastní fotovoltaická elektrárna zmenší závislost na dodavatelích a pokryje část roční spotřeby. Ve spojení s tepelným čerpadlem a ohřevem vody jsou úspory ještě výraznější.

 

Chci komfortní a levné vytápění

Topíte stále ve starém kotli na pevná paliva nebo na plyn? Nová zelená úsporám vám pomůže s pořízením tepelného čerpadla, moderního kotle na biomasu, nebo můžete dotaci využít na stavbu vlastních kamen.

 

Chci ušetřit za výdaje na vodu

Máte velkou zahradu a zaléváte ji vodou z vodovodního řadu? Pořiďte si systém na zachytávání dešťové a odpadní vody. Budete mít dostatek vody na zálivku, nebo třeba i na splachování toalet.

 

Chci postavit úsporný dům

Chystáte se stavět? Připravte projekt na dům v pasivním standardu a řekněte si o dotaci. Finanční prostředky vám pomohou stavbu s nízkou energetickou náročností uskutečnit a v budoucnu budete mít jen minimální výdaje za bydlení.

 

Chci šetřit ještě více

Chcete efektivně větrat, dobíjet svůj elektromobil, zastínit účinně okna na vašem domě nebo třeba vybudovat zelenou střechu? I s tím vám Nová zelená úsporám pomůže.

 

Něco navíc

Pokud se rozhodnete pro více úsporných opatření, za každou takovou kombinaci budete zvýhodněni bonusem 10 tisíc korun, v případě bytových domů 20 tisíc korun.

Domácnostem s nezaopatřenými dětmi, které často odkládají potřebné renovace kvůli nedostatku prostředků na vstupní investici, bude dotace navýšena o motivační bonus 50 tisíc korun na každé nezaopatřené dítě v případě, že se pustí do komplexního zateplení.

Bydlíte v některém ze znevýhodněných regionů? Dostanete navíc 10 % z celkové výše dotace.

Nemáte dostatek prostředků na vstupní investici? Požádejte o dotaci a získáte možnost úvěru od stavebních spořitelen. Pokud se rozhodnete pro komplexní zateplení, spořitelny vám nabídnou výhodnější podmínky.

Řekněte si o dotaci z Nové zelené úsporám a bydlete lépe a úsporněji.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje