FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Cílené a kvalitní prevence kriminality není nikdy dost aneb ohlédnutí za uskutečněným veletrhem FOR ARCH 2020 bylo pro MV úspěšné


V poslední době se opětovně „šmejdi“ snaží okrádat naše seniory. Nabízejí nekvalitní služby často provázené podvodným jednáním. Svědčí o tom i poslední informace viz https://www.novinky.cz/domaci/clanek/smejdi-to-nove-zkouseji-na-seniory-pres-zamky-40336045 .

 

Aby takových případů bylo co nejméně, spolupracuje velmi úzce Ministerstvo vnitra ČR (MV) a Policie ČR s odborným Cechem mechanických zámkových systému ČR (CZMS) na problematice relevantních rad k zabezpečení majetku. Za tímto účelem je možné využívat moderní aplikaci „Zabezpečte se“, kde každý najde nejen obecné bezplatné rady, ale i konkrétní ukázky kritických míst stavebních otvorů a návod jak je kvalitně zabezpečit certifikovanými výrobky za využití členských firem CMZS.

 

Konkrétní informace mohla veřejnost získat v rámci již proběhlého veletrhu FOR ARCH 2020, včetně odborného semináře „Zabezpečte se – bezpečný domov“, který se konal 24. září 2020. Seminář pořádalo MV ve spolupráci s Policií ČR, CMZS a se společností ABF, a. s.,  jako doprovodný program 31. ročníku stavebního veletrhu For Arch 2020 v Praze, Letňanech. Za dodržení všech hygienických a bezpečnostních opatření se semináře nakonec zúčastnilo 30 posluchačů.



Lidé, byty, domy a chaty se vrací do běžného režimu a bezpečnost je stále důležitým prvkem. Hraje roli i v hodnocení bytů, domů a lokalit pro bydlení i pro podnikání. Technologie a řešení pro zvýšení bezpečnosti jako například bezpečnostní dveře, okenní kování, bezpečnostní fólie, zámky, mříže a ploty, řízení osvětlení v době nepřítomnosti, kamery, technologie pro monitoring a služby tak mají své místo i na veletrhu FOR ARCH.

 

Občané se mohli se svými dotazy obracet i letos na Poradenské centrum v hale 3 (číslo stánku je 3H53) pod garancí MV a partnerů, Policie ČR a CMZS. Návštěvníky tradičně zajímalo, v které fázi hrubé stavby začít řešit zabezpečení, chtěli konzultovat nabídky od firem i rozdíly v používání certifikovaných a necertifikovaných produktů. Konkrétním naplněním účasti resortu MV byla realizace programu Bezpečná lokalita a také preventivního projektu Bezpečná země přímo na veletrhu v Poradenském centru. MV a Policie ČR ve spolupráci s Poradním sborem pro situační prevenci kriminality MV zde nabízely občanům užitečné rady a informace“, říká JUDr. Tomáš Koníček z odboru prevence kriminality MV.

 

A dále doplňuje: „Občané nejčastěji chtěli řešit problematiku přípravy stavby rodinného domku z pohledu ochrany majetku, případně rekonstrukce domů či bytů. Zaznamenali jsme též několik dotazů na možnosti zabezpečení škol a školských zařízení či na Asociace bezpečná škola. Letos byla též nová, jednodenní akce s názvem FOR CITY. Sem patří i celá naše problematika ochrana osob a majetku, včetně spolupráce s obcemi či kraji“.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje