FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Stavět dům není peklo!


Co objevíte na stránkách eBooku „Zdravý dům od základů“?

 

  • Zboříme mýtus, že stavět dům je peklo.

Dostanete totiž navigátora, díky kterému se peklu vyhnete obloukem.

  • Ukážeme vám průšvihy, ale i jejich řešení.

Zjistíte, s čím se nejvíc trápí stavitelé, a osvojíte si fígle, jak nedopadnout stejně.

  • Bude vás to bavit.

Žádné dlouhé eseje, ale přehledně uspořádané rady, které jdou k Jádru věci. A řada praktických úkolů, které vám pomůžou utříbit si myšlenky a držet stavbu pod kontrolou.

  • Vykročíte k úspěchu!

Zeptali jsme se na sladké i hořké zkušenosti stovek stavitelů. Díky tomu vám dáme pouze ověřené tipy a techniky, které vás dovedou k šťastnému konci.

„Zdravý dům od základů“ je praktická příručka, která pomůže v plánování a rozhodování začínajícím stavitelům, lidem, kteří si chtějí pořídit dům “na klíč”, ale i těm, kteří se na cestě za vysněným bydlením zasekli a potřebují nový impuls, aby se pohnuli z místa. Příručka vás provede celým procesem stavby nového domu od prvních úvah až po stěhování. Nejsou v ní technické rady (třeba jak umíchat beton), zato ale pomůže v plánování a rozhodování začínajícím stavitelům, lidem, kteří si chtějí pořídit dům “na klíč”, ale i těm, kteří se na cestě za vysněným bydlením zasekli a potřebují nový impuls, aby se pohnuli z místa.

  • Příručku vznikala 11 měsíců.
  • 238 stavitelů do ní vložilo své know-how.
  • 99 % těch, kteří si přečetli rukopis příručky, by jí doporučilo dalším.

 

eBook „Zdravý dům od základů“ je volně ke stažení na www.dumodzakladu.cz

10 besed po celém Česku a 400 knížek zdarma

 

Vytištěná knížka v tuto chvíli není prodejná. 400 kusů knížek rozdáme zadarmo na 10 besedách, na kterých do konce roku 2021 přivítáme stovky zájemců o stavění ve velkých i menších městech. Při této příležitosti jim knížku představíme a budeme společně diskutovat a snažit se nacházet řešení jejich představ a problémů se stavbou.

 

Aktuální termíny besed a možnost přihlásit se na ně najdete na stránkách www.dumodzakladu.cz.

První termíny vypíšeme už 1. října 2020. Kapacita na každou besedu bude omezená s povinnou rezervací.

 

 

Komu je knížka určená?

 

Těm, kteří plánují, anebo už staví nový dům. Ať už částečně svépomocí, nebo s pomocí firmy.

  • Zapáleným nadšencům. Těm, kteří staví, nebo se na to zrovna chystají, a rádi by procesem prošli co nejrychleji.
  • Věčným startovačům. Těm, kteří už roky mluví o tom, že budou stavět, ale stále ještě nekopli do země.
  • Unaveným přešlapovačům. Těm, kteří už stavěli, ale najednou zůstali v některé fázi zamrznutí a nedokážou se hnout z místa.

 

Témata, kterým se příručka věnuje:

 

1. Rozhoduju se!

Nejrozsáhlejší téma celé příručky. Ujasníte si, jak má váš dům vypadat, naplánujete si celý proces stavby, zjistíte, z čeho stavbu financovat, jaké nástroje na hlídání cash flow můžete využívat a jak si správně vybrat architekta a projektanta.

 

2. Projektuju & papíruju!

Naučíte se, jak připravit zadání pro projektanta a dozvíte se, jak si na­stavit optimální pravidla spolupráce. Připravíme vás na kolečko nezbytné administrativy a dáme pár dobrých tipů na jednání s úřady i se sousedy.

 

3. Stavím!

Dostanete užitečný návod, jak vybírat kvalitní dodavatele a jak hlídat postup prací. Zjistíte také, proč je užitečné mít na stavbě technický dozor, kdy sahat do hotového projektu a jak spravovat rozpočet, abyste se z toho nezbláznili.

 

4. Bydlím!

Poslední zastavení je věnované kolau­daci, řešení nedodělků a závad. Stejně tak získáte dobré tipy pro to, kdy a jak se stěhovat do nového domu a podle jakých principů byste měli uvažovat o interiéru a úpravách pozemků okolo domu.

 

 

Kdo za projektem stojí?

 

Nezávislí experti z Centra pasivního domu, kteří už více než 15 let pomáhají lidem, firmám i městům v jejich snaze budovat moderní a zdravé bydlení. V úzkém týmu, který na příručce pracoval, byli mimo odborníků ze stavebnictví také designéři, psycholožka, nebo poradci na finanční a dotační otázky.

 

Knížka reflektuje nejen bohaté zkušenosti lidí z Centra pasivního domu, ale také podněty a tipy 238 stavitelů, kteří se zapojili do rozsáhlého výzkumu, který předcházel tvorbě samotné knížky. Cílem výzkumu bylo zjistit, proč se lidem daří, anebo nedaří začít stavět a úspěšně také dostavět energeticky úsporný dům a co by jim v tom případně pomohlo.

 

eBook „Zdravý dům od základů“ je volně ke stažení na www.dumodzakladu.cz

 

Web i příručka vznikly díky projektu „Environmentální hrdinové všedního dne“ a byly spolufinancovány Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

www. mzp.cz     www. sfzp.cz 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje