FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Dozvíte se na veletrhu FOR ARCH 2020: Jak na dotace Nová zelená úsporám a Dešťovka


Dozvíte se na veletrhu FOR ARCH 2020: Jak na dotace Nová zelená úsporám a Dešťovka

Státní fond životního prostředí ČR patří k tradičním účastníkům veletrhu FOR ARCH a chybět nebude ani letos. Na poradenském stánku v hale 1 představí aktuální dotační tituly v oblasti životního prostředí, které pomáhají s financováním energeticky úsporných rekonstrukcí a staveb domů, hospodařením s dešťovou vodou i s řešením následků sucha.

 

 

Nová zelená úsporám: Půl milionu na stavbu i rekonstrukci domu

 

Prvenství mezi dotačními programy co do zájmu patří programu Nová zelená úsporám. Podporuje celé spektrum opatření, která přináší majitelům rodinných či bytových domů komfortnější bydlení, větší úsporu energií a současně šetří životní prostředí. Vedle zateplení, výměny oken a dveří či výstavby nízkoenergetických domů poskytuje program příspěvek na instalaci solárních a fotovoltaických panelů i na využití ekologických zdrojů energií. Výše dotace dosahuje statisíců korun a pokrývá úpravy realizované s dodavatelskou firmou i svépomocí.

 

www.novazelenausporam.cz

 

OPŽP: úspora a lepší klima ve městech a obcích

 

Obcím, městům a dalším veřejným subjektům je určen Operační program Životní prostředí (OPŽP). S pomocí dotace mohou starostové zateplit budovy škol, nemocnic, sportovních hal i úřadů, využít úsporné zdroje energie nebo rovnou budovy postavit nové, v nízkoenergetickém standardu. Součástí OPŽP jsou tituly jako Velká Dešťovka, která nabízí prostředky na obranu proti lokálním povodním, různá adaptační opatření na sucho či lepší hospodaření s dešťovou vodou. Program průběžně přispívá i na obnovu zeleně, ochranu přírody a krajiny či třídění a recyklaci odpadu.

 

www.opzp.cz

 

Dešťovka: ušetříte peníze i pitnou vodu

 

Úsporu pitné vody v domácnostech podporuje populární dotační program Dešťovka. Fond z něj přispívá na pořízení nádrží na zachytávání dešťové vody k zalévání či splachování v domě a také na opětovné využití šedé odpadní vody v domácnosti. Výše příspěvku může v závislosti na zvolené variantě dosáhnout až 105 000 Kč. Pozor, tento příspěvek mohou využít majitelé rodinných a bytových domů z celé ČR, a to i ti, kteří trvale žijí v rekreačním objektu.

 

www.dotacedestovka.cz

 

SFŽP ČR na veletrhu FOR ARCH

 

Pokud se o dotace zajímáte a nevíte, jak na to, zastavte se na poradenském stánku Státního fondu životního prostředí ČR v hale 1. Poradíme vám s možnostmi dotací, s vhodným úsporným řešením pro váš dům i s dalším postupem. V průběhu veletrhu můžete navštívit také přednášky našich odborníků na téma „Dotace pro vaše úsporné bydlení“. Na nich se v kostce dozvíte vše podstatné k dotačním programům Nová zelená úsporám a Dešťovka.

 

www.sfzp.cz






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje