FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Jak vybudovat chytrou domácnost se systémem Immax NEO


Jak vybudovat chytrou domácnost se systémem Immax NEO

Zhasl jsem světla v obývacím pokoji? Zamknul jsem hlavní vchod? Vypnul jsem vytápění ve všech pokojích? Chytrá domácnost nám pomáhá odpovídat na každodenní otázky. S ní máme vše pod kontrolou. Stačí se podívat na displej mobilního telefonu.

A co se skrývá pod pojmem Smart Home? Základ tvoří jednotná síť, do které jsou připojena jednotlivá zařízení. Ty mezi sebou efektivně komunikují a vytvářejí ovladatelný celek. Všechny přístroje jsme následně schopni ovládat pomocí chytrého přístroje. Jak se vydat správnou cestou k vytvoření inteligentní domácnost?

 

 

Vše začíná od centra

Nutností celého inteligentního řízení domácnosti se stává centrální zařízení, které všechny přístroje propojí do své sítě. V případě systému Immax NEO se jedná o chytrou bránu SMART BRIDGE PRO.

Jejím základ představuje pokroková technologie ZigBee 3.0. Ta byla speciálně navržena pro potřeby chytré domácnosti a je schopna sdružit všechny přístroje v okolí, dokonce i od různých výrobců. Immax NEO si rozumí také s produkty Philips Hue, Samsung SmartThings, Ikea, Tuya, Amazon Alexa, Google Home, zároveň bez problémů komunikuje se systémy iOS a Android.

 

 

Chytré osvětlení

Cesta k chytré domácnosti začíná u osvětlení. V současné době se jedná o nejpokročilejší doplněk, který můžeme označit přívlastkem „smart“. Řízení na dálku, vytváření programů svícení, stabilita, šetrnost k přírodě a široké množství funkcí. Tyto a další vlastnosti splňuje každé inteligentní svítidlo. Navíc vytváří dokonalou atmosféru za každé situace.

Moderní vzhled jde ruku v ruce s funkčností. Nabídka Immax NEO zahrnuje široký výběr od klasických žárovek přes LED pásky až po designové osvětlení různých typů. Všechna svítidla byla navržena, aby dokonale zapadla do jakéhokoliv interiéru.

 

 

 

Můj dům, můj hrad

Bezpečnost hraje v moderní domácnosti nezastupitelnou roli. Zatímco dříve jsme se spoléhali na ocelové dveře a silné žaluzie, dnes je řešení daleko elegantnější. Chytrá zařízení umožní jedním kliknutím na mobilním telefonu nastavit alarm, zatáhnout žaluzie a uzamknout dveře.

Inteligentní zámek na dveře přináší hned několik zajímavých funkcí. Mezi nimi možnost otevírat pomocí otisku prstu, pro návštěvu či uklízečku nastavit jednorázový kód nebo časově omezený vstup. Videozvonek je již využívaným prvkem, který vám napoví, kdo čeká před dveřmi. 

 

Immax NEO v tomto směru udělal ještě krok navíc. Cílem je získat absolutní přehled, zda se dům nestal obětí vloupání. Součástí systému jsou WiFi venkovní kamery s reálným přenosem obrazu a čidla, která hlídají okna, únik plynu či vody a detekují kouř.

 

 

Příjezdová cesta pod kontrolou

K automatickému otevírání garážových vrat se přidává také chytrý LED reflektor. Jeho hlavní funkcí je energeticky nenáročné osvětlení příjezdové cesty, ovšem nabízí i permanentní kontrolu pojezdové brány a dveří. Pokud dojde k jejich otevření, ihned dostanete upozornění do vašeho mobilního telefonu.

 

 

Pro milovníky domácích mazlíčků

Chytré vlastnosti myslí i na zvířata. Pro ně je připravena inteligentní fontánka s vodou, kde dochází k neustálé kontrole čerstvosti vody. Zároveň obsahuje ultrafialovou zářivku, která zabíjí všechny škodlivé viry. Kamera se dostala i do krmítka. To obsahuje až 3,5 kg granulí a jejich dávkování lze nastavit dle našeho přání. Zároveň máme domácího mazlíčka neustále pod kontrolou.

 

 

Šetřete výdaje a přírodu

Chytrá domácnost byla primárně navržena, aby usnadnila každodenní činnosti. Zároveň však myslí na vaši peněženku a je šetrná k přírodě. Ani malá část energetických zdrojů nesmí přijít vniveč. Celý systém je možné obohatit o chytrou termostatickou hlavici, která efektivně hospodaří s teplem v interiéru. Zařízení IR Smart ovládá klimatizaci.

Ložnice se tak začne zahalovat do požadované teploty těsně před ochodem ke spánku. Atmosféra v obývacím pokoji se řídí dle našeho rozvrhu v práci. To vše se dá nastavit již předem. V chytré aplikaci můžete vytvořit speciální programy, kdy má termostat vydat pokyn k vytápění. 

 

 

 

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje