FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Výsledky soutěže časopisu Světlo o nejlepší exponát oboru světlo a osvětlování na veletrhu FOR ARCH


V rámci 30. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH se konala soutěž mediálního partnera této akce, časopisu Světlo, o nejlepší exponát oboru světlo a osvětlování. Pětičlenná komise ve složení: předseda komise Ing. arch. Luboš Sekal (A. A. L. S. – atelier architektury), ak. arch. Jiří Kočandrle (designér, profesor na International Graduate of Industrial Studies a International Design School of Advanced Studies, Hongik University, Soul, Jižní Korea), Ing. Jana Kotková (zástupce šéfredaktora časopisu Světlo), ak. sochař Karel Novotný (design svítidel) a Ing. Petr Žák, Ph.D (atelier světelné techniky s.r.o., pedagog ČVUT FEL v Praze) vybírala ze všech vystavených svítidel podle jejich novosti, nápaditosti a přínosu v problematice osvětlení.

Na základě hlavních kritérií hodnocení (světelnětechnické parametry svítidel, technické provedení svítidel, provozně ekonomické vlastnosti, obchodní podmínky, design, ekologické a environmentální hledisko) udělila tři ceny časopisu. 

 

Cenu časopisu Světlo (bez udání pořadí) získaly společnosti:

 

JD rozhlasy s. r. o.
Za: systém solárních svítidel veřejného osvětlení LEDEOS

 

Zdůvodnění: Osvětlovací systém českého výrobce je určen pro menší obce a pro lokality s obtížnou dostupností, kde zvyšuje místní bezpečnost. Navíc integruje další elektrická zařízení – např. USB zásuvky, WIFI, kompresor apod.

 

 

    

 

IMMAX WPB CZ, s.r.
Za: stropní přisazené svítidlo Mercury

 

Zdůvodnění: Klasický kubický tvar je posunut zkosením do dynamičtější podoby. Subtilnost svítidla je podpořena použitím pnuté fólie se 
zvýrazněním obrysové linky.

 

 

 

 

Steinel Technik s.r.o.
Za: kolekci svítidel MOOOVE

Zdůvodnění: Řada stolních a stojanových svítidel je ovládána pouze gesty, umožňuje změnu teploty chromatičnosti a intenzitu osvětlení. Příkladný je soulad konstrukčního a tvarového řešení – kloubové spoje jsou inovativně nahrazeny vodivými magnety.

 

 

 

             






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje