FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Komfort znamená mít teplo i chlad. Kde se inspirovat a poradit? Účinná řešení ukáže FOR ARCH


Jubilejní 30. ročník stavebního veletrhu FOR ARCH se blíží. Ve dnech 17. až 21. září představí v PVA EXPO PRAHA novinky a trendy napříč odvětvími ve stavebnictví a chybět nebudou ani vystavovatelé oboru vytápění a větrání. Rodinné domy postavené v minulém století, i starší, s velkou potřebou tepla jsou ideální pro modernizaci vytápění s využitím tepelných čerpadel. Čím větší potřeba tepla na vytápění, tím lepší poměr mezi výší investice a instalovaným výkonem. Zatímco ekonomická návratnost investice do zateplení fasády, pokud nebyla vynucena špatným stavem, se pohybuje v řádu 20, 30 a více let, investice do čerpadla se vyplatí mnohem dřív. Šetřit tepelným čerpadlem mohou samozřejmě i bytové domy.

Letní horka v poslední době přinesla další důvod pro pořízení tepelného čerpadla, původně využívaného jen jako zdroj tepla. „Je to jednoduché a vlastně zabijete dvě mouchy jednou ranou! S tepelným čerpadlem vyřešíte zároveň topení i chlazení vašeho domu. Nemusíte pořizovat zvlášť topení a klimatizaci, ale získáte zařízení 2 v 1,“ říká Ing. Lubomír Kuchynka ze společnosti AC Heating a přibližuje důvod pro pořízení tepelného čerpadla, zejména v úsporných domech, kde si chceme zajistit celoroční komfort.

Co za technologie veletrh nabídne a kde najdou návštěvníci odbornou radu? Celý článek.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje